2011. május 8., vasárnap

...az már akkor a Karib tenger?


 Ami nekünk Siófok...volt, régen..., az Kubában ma Varadero. Ha azt mondod voltál Kubában, Varaderon, akkor Te nem Kubában voltál. Miért mondom ezt? Ez már anno a jómódú, amerikai befektetőknek épült, nem a "pórnépnek" Na most ez csak annyiban változott, hogy manapság nem gazdag kubaiak (biztos van olyan is ) üdülnek itt, hanem a világ minden égtájáról érkezett turistákkal vannak tele a szállodák, utcák, éttermek, nem beszélve a zenés táncos szórakozóhelyekről!
Az ujj,  amely Miami felé mutat! :)

Habzsi dőzsi van itten, kéremszépen! :) Sőt, kiváltságosak azok a kubaiak, akik itt dolgoznak, mert a havi keresetüket szépen kiegészítik a seftelésből, borravalókból, vagy akárcsak a "szexturizmusból". Igen, persze hogy van ilyen, de erről nem most! :)
Szóval a városban épp annyi látnivaló van, mint Siófokon. Nagyjából semmi! :) A többi helyhez képest, persze!
Érdemes úgy kezdeni a városnézést, hogy felülsz 1 hop on hop off városnéző buszra.  5 CUC/day. Ami, ha a taxiköltségeket nézzük, akkor nagyon jó áron van. 10-20 óra között közlekedik. Jegyet a felszállást követően tudsz venni a buszon. Ne dobd el! Még az utazás után se! Tömbből leszakított jegyről van szó, minden nap más más színű. Pl: hétfő fehér, kedd rózsaszín...A dátumot nem nézik, tehát, ha 2 hétig vagy...:) Persze az első járaton ne vedd elő, hogy neked már van jegyed. Az utolsó járaton meg elkérik a jegyedet, de közben....:) Tipikus magyar hozzáállás, mi? :D
menetrend a Tortuga előtti megállóban

megállók

Mivel a város 1 hosszú, keskeny földnyelven helyezkedik el, 1 főutcával, és 1 gyorsforgalmi :) (se forgalom, se gyorsaság) úttal, így a busz minden látnivalót érint, azaz tudni fogod hol van: az összes szálloda, az összes piac, szórakozóhelyek...
Látnivalók: 
  • Helytörténeti Múzeum, mely elsősorban az épülete miatt érdemleges! "Kell egy ház, lenn az óceánpartján, majd ha végleg visszavonultam..."
Coloniál stílus

"Mert tudom már rég, hogy ez az amit szeretnék."

  • Josone Park: a helytörténeti múzeummal szemben, a főúton. Nagyon szép képeket lehet itt készíteni!
Borura derü :)

  • Punta Hicacos: azok számára,  akik az érintetlen vadvilág iránt érdeklődnek. Majd szeretném látni!
  • Al Capone étterme! A maffia főnök is nyaralt Varaderon! Tortugától 5 perc sétára!

El Capone étterme az útról nézve

Persze vannak szép házikók, Che képek a házfalon, minden igényt kielégítő supermarketek, éttermek, de azért Varaderon a legszebb az óceánpart.
egy kis romantika mindenkinek kell! :)
 
Ami ugye nem a Karib-tenger! Pedig hát Kubát a karibi térség szigetének hívják. A trópusi fekvésű Karib-tenger a Mexikói -öböl és az Atlanti- óceán között fekszik, csak közötte ugye ott van Kuba. Nomármost a Bahamákat is a Karibi- térségbe sodorják, aztán a Karib- tengerhez semmi köze, tehát barátosnőm azon csodálkozása, hogy Ő nem a Karib-tengerben, hanem az Atlanti- óceánban fürdik, ugye nem is olyan meglepő! Hiába no, az oktatási rendszerünknek van néhány hiányossága, hiszen sok magyarországi helyet sem tudunk elhelyezni a térképen! :) Pl. Vác az nem Érd mellett van, ugyeeee? :D És Balatonból is van kettő! Közötte meg jó nagy távolság! :)
Így, amikor ülünk a hop on hop off buszon, és  balra látható a gyönyörű víz, amelyben fürdünk és jobbra tekintve szintén látszik 1 kevésbé szép partszakasz, (sziklás, hullámosabb) előttünk meg a szárazföld, és a barátnő örömteli felkiáltása, hogy akkor az már ugye a Karib- tenger, hát annyira édes volt, hogy megígértem, hogy fürdünk majd a Karib- tengerben, nem is akár hol, magán Cayo Largon, a Karib- tenger gyöngyszemén! :) És persze látni fogjuk Kuba másik felét, ami már tényleg a tenger partján van, és hogy higgye el, ennél csodálatosabb partszakaszt ott sem találna, így beletörődött, hogy Ő bizony az óceánban fürdik! És ez tény!
egy kis földrajz!
Mikor kigyúltak a fények, minden más lett.
A SALSA zene éltet, most már érzem. 
Ha a zenélésnek vége, egyszer végleg.
Tudom már rég, hogy mi az amit szeretnék.

Kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam.


Majd kiülök a partra, bármikor ez jó.

Szivar van a számban, csak a SALSA szól.
Élvezem a napfényt, ahogy tűz.
Mert tudom már rég, hogy ez az amit szeretnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése