2014. augusztus 17., vasárnap

Vidéki kalandozások


 
egyszerűen szép

Arra már rájöttem, hogy Kubában nincs olyan látnivaló, amit ha nem látok, akkor valami óriási dolgot hagyok ki az életemből Valahogy az összhatás az, ami elvarázsol, rabul ejt és visszahív! Talán az apró, de annál  meghatározóbb részletek, amik szép lassan feltárulnak a szemem előtt.


a taxink :)
Vegyük például a vinalesi 2.napi kalandot. Odaállít a kubai taxisunk egy Kubát oly meghatározó járművel a ház elé, egy benzinfaló szörnyeteggel, amiben megfelelő hangerővel,  megfelelő minőségben szól a kubai zene, és hogy ezt a környezeted tudtára is adjad, lehúzhatod az ablakot egy...elektomos ablakemelővel! A fa fogantyúban egy műanyag szörnyeteg éktelenkedik. Persze lehet, hogy csak a légkondi hiányát hivatott kényelmessé tenni! 
 
leleményesség, kényelem, dizájn! :)

Egész nap ez a taxis vitt bennünket a turistás helyekre...mogoték és bogoták világába. Egyik barlang olyan, mint a másik. El is mentünk a NAGY turista csalogató helyre, a festett falhoz.
 
adtunk festékre valót


 Na, ide kár volt befizetni, mert azt láttuk bentről, mint amit kintről is. Elég lett volna távolról is megnézni, és a belépőre szánt költséget mondjuk kajára költeni. De hát költsék festékre ezt a pénzt, Te pedig, Kedves olvasó, vegyél ebből a pénzből, ha itt jársz valami fincsi gyümölcsöt, szivart, rumot! :)

 
jaj szegény bácsi, hol a keze?
Látta is az ember a csalódottságot az arcunkon, így gyorsan változtatott a stratégián. Kivitt bennünket a tengerpartra. Cayo Jutias érintetlen és inkább a kubaiak semmint a turisták által látogatott sziget. 

 
nyami...languszta, guszta, mi? :)

A sziget a béke és a fehér homok oázisa. Egy gáton keresztül érhetjük el ezt a szigetet. És tényleg...béke, nyugalom, faszénen sülő languszta, koktél a parton...
 
nincs turista :)

Este a migrén ellenére is meglátogatjuk a helyi Casa de la musicát. Nehezen indult a buli, de annál fergetegesebbre sikeredett, hajnali hazatérés után nem esett jól korán fölkelni, és visszaindulni Havannába. Hogy aztán majd onnan induljun Cienfuegos, Trinidad, Santiagó útvonalon tovább!

hordalékfa 
barlang 1.

kilátás 1.

kilátás 2.

kilátás 3.

vinalesi napfelkelte a főtéren :)

forgalmi dugó :)

1 megjegyzés: